PRAKTYCZNE PORADY - KUCHNIA        

Strona 1


       Każdy współczesny człowiek spędza bardzo dużo czasu w kuchni, przygotowując posiłki. Gotowanie wymaga wprawy i doświadczenia, które przychodzi z wiekiem.
Nie zawsze wszystko się udaje tak jakbyśmy tego chcieli. Nikt nie rodzi się mistrzem kuchni. Zdarza się nam często przypalić potrawy, przesolić, rozgotować. Potrawy na ogół wymagają tego, aby wszystkie czynności były wykonywane w odpowiedniej kolejności i w odpowiedni sposób.
       Będziemy próbowali zebrać możliwie najwięcej informacji, porad i sprawdzonych sposobów, które można wykorzystać przy przygotowywaniu posiłków. Mamy nadzieję, że dzięki nim, młode gospodynie domowe staną sie szybko znakomitymi kucharkami.



Smaczne placki z ziemniaków
Aby  uzyskać  złoty  kolor placków ziemniaczanych, wystarczy do masy ziemniaczanej dodać startą marchewkę, wówczas potrawa uzyska piękny złocisty kolor, marchewka nie zmienia smaku.

Zawsze świeży przecier pomidorowy
Aby zachować dłużej świeżość  otwartego przecieru pomidorowego należy
    - odwrócić  słoiczek do góry dnem
       lub
    - wyrównaj łyżeczką jego powierzchnię i posmaruj odrobinę oleju, zachowa świeżość       na długo.


Wpływ wina na potrawy
Wino  uszlachetni  smak gulaszu, alkohol  wyparuje, zapach i smak wina wpłynie na niepowtarzalny smak i kolor potraw mięsnych.

Delikatna wątróbka
Wątróbkę po umyciu, należy  namoczyć  w mleku przez okres 2 godzin, przyrządzić według przepisu, posolić przed  podaniem, wówczas będzie delikatna i mięciutka.

Dobrze ubita piana do ciasta
Należy dokładnie oddzielić białka od żółtek, białka schłodzić przez 20 min, ubijać z cukrem (jedna szklanka cukru kryształ). Można ją usztywnić poprzez dodanie łyżeczki mąki ziemniaczanej.

Smaczne orzechy do ciasta i deserów
Orzechy włoskie lub laskowe, będą miały bardziej wyczuwalny smak, jeżeli przed użyciem  podpieczemy je w piekarniku lub podprażymy na suchej patelni.

Skuteczny czosnkowy syrop na odporność organizmu
Przecisnąć przez praskę główkę czosnku, dodać sok z jednej cytryny, połączyć z pół szklanki zimnej, przegotowanej wody.Po trzech dniach przecedzić i pić dwa razy dziennie po łyżeczce od herbaty.
Uwaga, aby uzyskać więcej soku z cytryny, należy zalać ją wrzątkiem na 5 min. przed wyciśnięciem.
Polecam.

       
Strona 1
 
  
 
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi poradami 

Praktyczne porady - Dom

Praktyczne porady - Zdrowie i uroda


Sprzątanie-Siedlce.sk-system.pl

      Jesteśmy firmą sprzątającą, która zajmuje się kompleksowym sprzątaniem firm, domów i mieszkań. Sprzątamy również obiekty użytkowe, gabinety, klatki schodowe i osiedla, a także porządkujemy domy po budowach i remontach.  
   
Zapraszamy do zapoznania się z naszą  Ofertą


 









 
 
 
 
 
    
 

 
 
 

 

 
http://sk-system.pl/
http://porady-domowe.net.pl
http://domowe-porady24.pl
http://led-sk-system.pl
http://led.sk-system.pl
http://wirtualne-biuro-siedlce.pl